top of page

spis

Att ha en trasig spis hemma kan vara väldigt frustrerande, särskilt när man har en stor middag som behöver lagas. Här är några tips på hur du kan försöka lösa vanliga problem med din spis:

• Kontrollera att elen är påslagen och att inga säkringar har gått. Du kan göra detta genom att se om du har ström i andra elektriska apparater i huset, eller genom att kontrollera säkringsskåpet för att se om någon säkring har gått.

• Om spisen värmer ojämnt eller inte värmer alls, kan det bero på att värmeelementet är trasigt. Kontakta oss för att få det fixat.

• Om spisen har en elektrisk ugn, kontrollera att temperaturvredet fungerar och att ugnsluckan stängs ordentligt. Om ugnen inte blir varm, kan det bero på att värmeelementet eller termostaten är trasig. Kontakta oss för hjälp.

• Om du har en gasolspis, kontrollera att gasreglaget är öppet och att slangarna är intakta. Om ugnen inte blir varm eller plattorna inte tänds, kan det bero på att gasflödet är blockerat eller att brännaren är trasig. (Vi rekommenderar alltid att kontakta professionell hjälp när det gäller gas)

• Kontrollera att glödlampan i ugnen fungerar. Om glödlampan inte fungerar kan man lätt tro att ugnen inte fungerar. Testa och se om ugnen fortfarande värmer. Om det bara är lampan som är sönder kan du ibland byta den själv. Detta är oftast en enkel procedur där du bara behöver skruva loss den gamla lampan och skruva in en ny.

Om du fortfarande har problem med din spis trots att du har följt dessa tips, rekommenderar vi att du kontaktar oss för professionell hjälp. Vi har erfarenhet och kunskap om olika typer av spisar och kan hjälpa dig att lösa problemet så att du kan laga mat igen. 

Om du behöver tips på hur man underhåller en spis, finns det några enkla saker som du kan göra
för att hålla den i gott skick. Här är några förslag:

• Rengör spisen regelbundet. Använd en mild rengöringsmedel och en mjuk trasa eller svamp för att ta bort smuts och fett från spisens ytor. Var noga med att torka av spisen ordentligt efteråt så att det inte blir några vattenfläckar.
 

• Byt ut spisens bakplåtspapper varje gång. Bakplåtspapper fångar upp smuts och fett från maten som du tillagar, så det är viktigt att byta ut det varje gång.

bottom of page